هلدینگ دانش بنیان آریانا

آشنایی با سخت افزار کامپیوتر-هلدیینگ آریانا بازگشت به وبلاگ

آشنایی با سخت افزار کامپیوتر

share

11 شهریور, 1399

آشنایی با سخت افزار کامپیوتر-هلدیینگ آریانا

 

در سال‌های اخیر کامپیوتر به یکی از ملزومات زندگی تبدیل شده است. مشاغل، سازمان‌ها، کسب و کار‌ها، امور خیریه، سرگرمی و تفریح در سرتاسر جهان همگی به نوعی با کامپیوتر ارتباط دارند. بنابراین درک سازوکار این ماشین پیشرفته و آشنایی با سخت افزار کامپیوتر خالی از لطف نیست، ضمن اینکه برای سر در آوردن از آن به تخصص بالایی نیاز ندارید.

به قطعات و عناصر درونی کیس کامپیوتر، سخت افزار کامپیوتر گفته می‌شود. از جمله سخت افزارهای کامپیوتر می‌توان به هارد، رم، گرافیک و … اشاره کرد. سخت افزارهای رایانه از بخش‌های مختلفی تشکیل شده‌اند، که مهم‌ترین قسمت آن، مادربرد می‌باشد، زیرا تمامی قطعات درون کیس بر روی مادربرد نصب می‌شوند تا سیستم شما فرایند کاری خود را داشته باشد. در رایانه، سخت افزار و نرم افزار به هم وصل هستند. بدون نرم افزارها، سخت افزار یک کامپیوتر هیچ عملکردی نخواهد داشت. همچنین، بدون نصب سخت افزارها، کارآیی نرم افزارها بی‌فایده خواهد بود. سخت افزار کامپیوتر محدود به کارهایی است که بطور مستقل و بسیار ساده طراحی شده‌اند. نرم‌ افزارها، الگوریتم‌ها را پیاده‌سازی می‌کنند که به کامپیوتر  این امکان را می‌دهند کارهای بسیار پیچیده‌تری انجام دهد.

ویژگی‌ها و مشخصات فنی سخت افزار‌ها نیز همواره دستخوش تغییر است ولی تفاوتی در کارکرد آنها به وجود نمی‌آید. در ادامه این قطعات، کاربرد آن‌ها و دلیل اهمیتشان را مرور می‌کنیم.

 

آشنایی با سخت افزار کامپیوتر- کیس کامپیوتر

کیس، در نقش محافظ

کیس‌ها در حالیکه بدون سخت افزار کامپیوتر بی‌فایده هستند، اما به عنوان محافظ منبع تغذیه به شمار می‌روند. اگر شما همه سخت افزارها را از کیس بیرون بیاورید، قفسه‌های درایوها و قسمت شکاف‌های توسعه را به خوبی مشاهده خواهید کرد. قفسه‌های 3.5 و 5 اینچی می‌توانند محل قرار‌گیری هاردها و دیسک درایوها باشند. امروزه کیس‌هایی ‌به شکل کوچک با نام “مینی کیس” طراحی شده‌اند که قفسه‌های بسیار کوچکتری دارند که به 1.4 اینچ می‌رسند. شکاف‌های توسعه در پشت کیس‌ها قرار دارند و طراحی و برش آن‌‌ها طوری است که قطعات و سخت افزارها به راحتی روی مادربرد نصب شوند.

 

مادربرد، مهم‌ترین بخش سخت افزارهای کامپیوتر

در سخت افزارهای کامپیوتر، به تخته مدار الکتریکی که تمامی قطعات و سخت افزارها از جملهCPU ، Ram، و …. بر روی آن نصب می‌شوند، مادربرد می‌گویند. به مجموعه شکاف‌هایی که به منظور وصل کردن کارت‌های جانبی از جمله کارت صدا، گرافیک و رَم به کار می‌رود کارت‌های توسعه گفته می‌شود. کارتهای توسعه به شما اجازه می‌دهند که این قطعات را علاوه بر نصب کردن، ارتقا دهید. شکاف‌های پشت کیس برای اتصال کانکتورها و کابل ها و ابزار جانبی خارجی استفاده می‌شوند. پردازنده‌های گرافیکی (CPU)، سوکت‌ها و اسلات‌های حافظه، بایوس (باطری)، کانکتورهای درایوها و … بر روی این قطعه مداری نصب می‌شوند.

ایسوس، گیگابایت، اینتل و … از سازندگان اصلی مادربردها هستند.

 

آشنایی با سخت افزار کامپیوتر-CPU

CPU، مغز هوشمند

در میان سخت افزارهای کامپیوتر،CPU  مغز کامپیوتر به شمار می‌رود.CPU   یا پردازنده مرکزی، پردازش اطلاعات ورودی و خروجی کامپیوتر شما را بر عهده دارد. در حقیقتCPU‌ ها تراشه‌های الکترونیکی هستند که انجام عملیات پردازشی، منطقی، ریاضی و کنترلی را بر عهده دارند. ریز پردازنده‌ها اصلی‌ترین و مهم‌ترین بخش یک رایانه می‌باشند.

پردازشگر مرکزی خود شامل قسمت‌های زیر می‌باشد:

  • واحد حساب و منطق
  • حافظه ثبات
  • واحد کنترل
  • حافظه سریع

سرعت CPU برحسب تعداد دستورالعمل‌هایی که در یک ثانیه انجام می‌دهد، اندازه گیری می‌شود و واحد آن بر حسب مگاهرتز MHZ (میلیون دستور در ثانیه) یا گیگا هرتز (میلیارد دستور در ثانیه) است. شما می‌توانید CPU  سیستم خود را با واحد گیگاهرتز در منوی properties در My Computer  پیدا کنید.

هارد، محل ذخیره اطلاعات شما

مکان ذخیره اطلاعات شما در سخت افزارهای کامپیوتر هاردها و یا درایوهای ویندوز هستند. شما هر موقع بخواهید پروژه‌ای (مانند فیلم،موسیقی، فایل و… ) را ذخیره کنید، در واقع در هارد (درایوها) شما ذخیره می‌شود. پس وظیفه اصلی هارد، حفظ دائمی اطلاعات شماست. اطلاعات درون هارد تا موقعی که حذف نشوند بر روی سکتورها باقی می‌مانند. هاردها بخش‌های مختلفی دارند.

هارد‌ها به دو گروه  HDD و SSD تقسیم می‌شوند. هارد‌های HDD در بین کاربران، بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند و هاردهای SSD بیشتر مورد استفاده کاربرانی است که به سیستم عامل‌های با سرعت بالا نیازمند هستند. در حقیقت SSD هارد، به مجموعه هاردهایی می‌گویند که برای پردازش اطلاعات در سیستم عامل‌ها با بیشترین سرعت استفاده می‌شوند. کابل‌های پاتا و ساتا از جمله کابل‌هایی هستند که از طریق هارد به مادربرد متصل می‌شوند.

Power، منبع تغذیه

پاور، که در واقع منبع تغذیه سخت افزارهای کامپیوتر می‌باشد، وظیقه برق رسانی به اجزای مختلف کامپیوتر را بر عهده دارد. پاورها در واقع برق شهری را گرفته و به بخش‌های مختلف کامپیوتر منتقل می‌کنند.

ادامه مطلب  را در آشنایی با قطعات کامپیوتر بخوانید.

هلدینگ دانش بنیان آریانا از با سابقه ترین فروشنده های قطعات کامپیوتر است

هلدینگ دانش بنیان آریانا