هلدینگ دانش بنیان آریانا

چگونه یک استارتاپ موفق داشته باشیم؟- هلدینگ آریانا بازگشت به وبلاگ

چگونه یک استارتاپ موفق داشته باشیم؟

share

11 شهریور, 1399

چگونه یک استارتاپ موفق داشته باشیم؟- هلدینگ آریانا

طبق آمارهای موجود در زمینه کسب و کارهای کوچک، در ایران چیزی بالغ بر ۵۰۰ هزار کسب و کار کوچک وجود دارد. وقتی شما برای راه اندازی یک استارت آپ مواردی از جمله داشتن یک ایده کسب و کار منحصر به فرد، طراحی حرفه ای همراه با انعطاف پذیری بالا برای رشد، حرکت به سمت استقلال مالی و سرمایه گذاری و … را در نظر بگیرید، تعجبی ندارد که کسب و کارهای کوچک با نرخ بالایی در سطح کشور رشد و توسعه یابند.
اما هر کسب و کار کوچکی، نمی تواند به موفقیت دست پیدا کند. تنها حدود نیمی از کسب و کارها، حداقل دو سال باقی مانده است و کمتر از یک سوم آن ها می تواند وارد پنجمین سال فعالیت خود شوند. بنابراین زمانی که تصمیم می‌گیرید تا تبدیل به یک صاحب کسب و کار شوید، در حقیقت در حال ورود به یک چالش واقعی هستید. برای دستیابی به یک استارتاپ موفق باید موارد زیر را در نظر داشته باشیم:

چگونه یک استارتاپ موفق داشته باشیم؟

توسعه ایده

گسترش یک ایده و تحقق یک استارتاپ موفق کار سختی است. برای اثرگذاری یک استارتاپ، و داشتن یک استارتاپ موفق موارد زیادی باید در نظر گرفته شود. نکته اصلی این است که از آغاز کار، دیدگاه خود را از زاویه مشکلات و نیاز‌های افراد تنظیم کنید.

معیارهای اصلی یک ایده موفق به شرح زیر است: دوام (ارزش در طول زمان)، اعتماد به نفس (امکان دفاع از آن) و پایداری (امکان تحقق ایده در طول مدت زمان).

اکنون شما آماده ایجاد یک استارتاپ هستید. حالا این سؤال پیش می‌آید که ایده از کجا گرفته می‌شود؟ در ادامه به چندین روش که می‌تواند در یافتن ایده عالی برای یک استارتاپ کمک کند اشاره می‌کنیم:

  • فکر کردن در مورد چیزی که شما یا افراد نزدیک خود ندارید، کافی نیست.
  • به بخش‌هایی از بازار توجه کنید که تا به حال توسط شرکت‌های دیگر مورد توجه قرار نگرفته‌اند.
  • محدوده‌ای را انتخاب کنید که به ایده شما احساس نیاز بیشتری می‌شود.

 

شناخت بازار

شناخت بازار یکی از مهم‌ترین دلایل موفقیت است. اگر ویژگی‌های خاص حوزه تجاری را که انتخاب کرده‌اید نمی‌دانید، تلاش‌هایتان بیهوده خواهد بود. کاری را که با آن آشنا نیستید، شروع نکنید. به یاد داشته باشید که باید مانند مشتریان فکر کنید و نیازهای آنها را بشناسید.

 

تلاش زیاد و صبر

تحقق اهدافتان مستلزم تلاش زیادی است. در این شرایط، شانس موفقیت‌تان، بستگی به عزمتان و تمایل به ادامه کار تا سود‌آوری و همچنین توانایی غلبه بر مشکلات و کنار آمدن خلاقانه با چالش‌های رقبا دارد.

 

خلاق باشید

فکر خلاق برای سودآوری و شروع کارتان ضروری است. پس، نترسید و از طرح‌های تجاری پذیرفته شده و معمول فراتر بروید. این یعنی منحصر به فرد بودن شما.

 

سریع باشید

کارآفرینان برجسته اینترنتی مانند کوین رایان، توماس جنسمر، مارک آندرسن و مارک زاکربرگ در مصاحبه خود با Business Insiders ، از سرعت عمل و واکنش سریع به تغییر نیازهای بازار به عنوان یک عامل بسیار مهم برای یک آغاز موفقیت آمیز یاد کرده‌اند.

 

درباره تیم تان فکر کنید

تعداد افراد تیم شما نباید زیاد باشد. با این وجود، آنها باید از انگیزه درونی بالایی برخوردار باشند. باید اشخاصی درست و با دانش کافی باشند. افرادی که چشم انداز آینده مهمتر از حقوق و دستمزد بالا برای آنها است.

 

سازماندهی تجارتی منسجم

نکات اساسی که باید به آنها توجه کنید عبارتند از:

  • ثبت شرکت شما.
  • مشاوره حقوقی و پشتیبانی حسابداری.
  • ایجاد مدل مالی مؤثر در تجارت شما.
  • ساختن یک الگوی رسمی از عملکرد تجاری شما.

علاوه بر این، یک تاجر باید بداند که در ابتدای راه‌اندازی، یکی از مهمترین توصیه‌ها توجه خاص به هدایت پروژه است نه پول و درآمد.

 

خطرات موجود در تشکیل یک استارتا موفق

خطرات را فراموش نکنید

خطرات موجود نباید شما را بترسانند یا مانع پیشرفت شما شوند. به طور کلی، یک استارتاپ می تواند با خطرات زیادی روبرو شود از جمله:

  • ریسک در بازار

آیا بازاری برای محصول شما وجود دارد؟ آیا کسی به آن نیاز دارد؟ آیا مردم هزینه آن را پرداخت می‌کنند؟ پاسخ دادن به این سؤالها یکی از اصلی‌ترین کارها قبل از عرضه محصول شما به بازار است.

  • ریسک محصول

یکی دیگر از اولویت‌های اصلی در حین ایجاد استارتاپ، شناسایی محصول شما، ویژگی‌های آن، مشکلاتی که با کمک آن حل می‌شود و شایستگی‌اش برای سرمایه‌گذاری در آن است.

  • ریسک مالی

بسیاری از تازه‌کارها برای راه‌اندازی به سرمایه‌گذاری نیاز دارند که این سرمایه در آغاز می‌تواند از سوی دوستان، خانواده، سرمایه‌گذاران و صندوق‌های سرمایه‌گذاری باشد.

  • ریسک تجربه تیمی

یک شخص نمی‌تواند به تنهایی با همه خطرات مقابله کند. شما باید تیمی از متخصصان را بسازید که تجربه و دانش کافی در زمینه تجارت داشته باشند. علاوه بر این، این تیم برای ایجاد ایده در مورد ساخت محصول، عرضه آن به بازار و غیره ضروری است.

 

این لیست از خطرات می‌تواند ادامه یابد و موارد جدیدی نیز اضافه شود. با این وجود همیشه روش‌هایی برای مدیریت آنها وجود دارد.

هلدینگ دانش بنیان آریانا با کمک به کسب و کارهای نوپا به توسعه آنها کمک می‌کند.

 

هلدینگ دانش بنیان آریانا