هلدینگ دانش بنیان آریانا

آموزش قطعات کامپیوتر بازگشت به وبلاگ

آشنایی با قطعات کامپیوتر

share

25 شهریور, 1399

به قطعات و عناصر درونی کیس کامپیوتر، سخت افزار کامپیوتر می گوئیم، از جمله قطعات کامپیوتر می توان به رم، BIOS، کارت گرافیک و غیره اشاره کرد. در ادامه به طور جداگانه هر کدام از قطعات کامپیوتر را برایتان توضیح می دهیم.

بخش اول این مقاله را می توانید در آشنایی با سخت افزار کامپیوتر بخوانید

آشنایی با رم،حافظه الکترونیکی کامپیوتر

رم، حافظه الکترونیکی

حافظه اصلی یاMain Memory  ناحیه ذخیره‌سازی کامپیوترهای شما است که ریزپردازنده‌ها توانایی دسترسی مستقیم به آن را دارند. حافظه اصلی، یک حافظه حیاتی در سیستم شما است که بدون آن رایانه قادر به راه اندازی و اجرای برنامه‌ها نیست. به دلیل سرعت دسترسی بالا، این نوع از حافظه‌ها را از مدارات مجتمع و به دو شکل تقسیم می‌کنند: حافظه RAM و حافظه ROM.

حافظه RAM حافظه‌ای الکترونیکی است، که ضمن عملکرد بالای آن، برنامه‌های کاربردی برای اجرا شدن در آن قرار می‌گیرند. این شکل از حافظه‌ها،از نوع خواندنی و نوشتنی هستند، به طوری که هم قادر به خواندن اطلاعات است و هم قادر به نوشتن اطلاعات. رایانه برای نوشتن اطلاعات بر روی حافظه RAM در اولین مکان خالی شروع به نوشتن اطلاعات می‌کند. اما توجه کنید که این اطلاعات هرگز بازخوانی یا مرور نمی‌شوند. بنابراین سرعت نوشتن بر روی این نوع حافظه‌ها به بالاترین حد ممکن می‌رسد. به همین دلیل به این نوع از حافظه‌ها «حافظه با دسترسی تصادفی» نیز می‌گویند. حافظه RAM در واقع یک حافظه الکترونیکی است که هنگام روشن شدن رایانه شما فعال می‌شود و با خاموش شدن رایانه، اطلاعات آن از بین می‌رود.
حافظه ROM حافظه‌ای الکترونیکی است که دستورالعمل‌های لازم برای شناسایی، کنترل و راه‌اندازی رایانه در آن واقع شده است. در حافظه ROM هیچ یک از اطلاعات داخل و یا خارج نمی‌شوند و با قطع برق و خاموش کردن سیستم هیچ اطلاعاتی در آن از بین نمی‌رود. کاربران رایانه امکان دسترسی به این حافظه را ندارند و رایانه هنگام روشن شدن به صورت خودکار دستورالعمل‌های آن را می‌خواند و اجرا می‌کند.

BIOS، یکی از سخت افزارهای کامپیوتر در زیر گروه  Rom

BIOS  به معنای سیستم اصلی ورودی و خروجی Basic Input/Output System  در میان سخت افزارهای کامپیوتر است و در حقیقت یک تراشه الکترونیکی خاص است که بر روی مادربرد رایانه شما قرار گرفته و محتویات لازم برای اجرای نرم افزار سیستم عامل را در خود دارد. BIOS  یک حافظه از نوع Rom است که به آن باطری نیز گفته می‌شود Rom .حافظه فقط خواندنی است، برخلاف Ram اطلاعات موقتی در آن قابل نگهداری نیست و اطلاعات موجود در این تراشه را نمی‌توان حذف یا اصلاح کرد. بنابراین بعد از روشن خاموش شدن سیستم بدون دسترسی کاربر، اطلاعات پاک می‌شوند.

کارت گرافیک، نماینده رابط‌های بصری

در سخت افزارهای کامپیوتر اگر چه گرافیک، ظاهرا رابط و متصل‌کننده بین مانیتور و کامپیوتر به شمار می‌رود اما در حقیقت دارای پتانسیل‌‌هایی است که در قطعات دیگر کامپیوتر وجود ندارد. شما عملیات‌های حرفه‌ای مانند ضبط و ویرایش فیلم، بازی‌های پیشرفته کامپیوتری و حتی تماشای فیلم‌ها را از طریق این سخت افزار انجام می‌دهید. خروجی و ورودی‌های کارت گرافیک‌ به چند شکلDVI ،HDMI  و VGIتقسیم‌بندی می‌شوند. کارت گرافیک‌های Intel بیشتر در زمینه نرم افزارها به‌کار می‌روند و کارت گرافیک‌های AMD Redon بیشتر در زمینه بازی‌های پیشرفته (گیمینگ) استفاده می‌شوند.

کارت صدا، مبدل صوتی

وظیفه انتقال فایل‌های صوتی به پخش کننده‌های صدا بر عهده کارت صدا است. هر وقت شما یه آهنگ را پخش می‌کنید، CPU  اطلاعات را دریافت می‌کند و به کارت صدا انتقال می‌دهد. سپس کارت صدا، اطلاعات دریافتی را به اسپیکر می‌فرستد و موسیقی مورد نظر پخش می‌شود. علاوه بر کارت صداهای بیرونی، کارت صداهایی وجود دارند که به شکل رابط خروجی USB  طراحی شده‌اند که بیشتر در مواردی که کارت صداهای داخلی با مشکل مواجه می‌شوند به‌کار می‌روند. اکثر کارت صداها، نیاز به نصب درایور دارند. در واقع کارت صداها یک مدار واسط میان اسپیکر و اطلاعات دریافتی در CPU هستند.

DVD-ROM، عضو مکمل

CD ها وDVD ها در کامپیوتر شما از طریق DVD-ROM ها اجرا می‌شوند. شما می‌توانید به ‌وسیله آن‎‌ها به محتوای  CDها و DVD ها دسترسی پیدا کنید. علاوه بر خواندنCDها وDVDها، DVD-ROM ها توانایی نوشتن یا رایت هم دارند. شما از طریق بعضی نرم افزارها مانند Nero و ImgBurn می‌توانید فایل‌های مختلفی مانند فیلم‌ها و موسیقی‌ها را بر روی CD ها و DVD های خام رایت کنید DVD-ROM .های داخلی متصل به مادربرد و برق کامپیوتر (پاور) هستند و DVD-ROM های خارجی با نام Slim Portable امروزه به خوبی توانسته‌اند جای DVD-ROM های داخلی را بگیرند. 

درگاه‌های کامپیوتری، رابط‌های کاربری

درگاه‌های سری (سریالی):

پورت‌های سریال در حقیقت سوکت‌هایی هستند که در پشت رایانه شما واقع شده‌اند. این درگاه‌ها، امکان افزودن سخت افزار‌های جدید مانند ماوس را فراهم می‌کنند. معمولاً به این درگاه‌ها Com1 یا Com2  می‌گویند. لفظ Com از کلمه Communication به معنی ارتباط بر گرفته شده است، بنابراین یک Com Port خلاصه شده Port Communication (درگاه ارتباطی) است.

درگاه‌های :USB

درگاه‌های USB درگاه‌های تازه‌ای در دنیای تکنولوژی به شمار می‌روند. شما می‌توانید دستگاه‌های متنوعی را با عنوان تبدیل، به همان یک درگاه وصل کنید و از آن پورت‌های متعددی بسازید. در گذشته لازم بود که یک وسیله را از سیستم جدا کرده و وسیله دیگری را وصل کنید. اما امروزه این کار لازم نیست. غیر از موبایل‌ها، دوربین‌های دیجیتالی و دوربین‌های وب، از جمله تجهیزاتی هستند که از درگاه USB استفاده می‌کنن USB3 .سرعت بیشتری از درگاه‌های سری و موازی در تبادل اطلاعات دارد. به همین علت درگاه‌های USB3 می‌توانند اطلاعات را با سرعت بالاتری میان رایانه و تجهیزات جانبی رد و بدل کنند.

درگاه‌های پارالل یا موازی:

درگاه‌های موازی مانند درگاه‌های سری هستند که به شما امکان متصل کردن تجهیزات جدید مثل چاپگر و Scanner را به رایانه می‌دهند. درگاه موازی معمولاً به نام LPT1 یا LPT2 شناخته می‌شود. در تصویر زیر اسامی تمامی درگاه‌ها را مشاهده می‌کنید.

هلدینگ دانش بینان آریانا با تجربه ای چندین ساله در حوزه فروش سخت افزار آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد.

هلدینگ دانش بنیان آریانا