هلدینگ دانش بنیان آریانا
تاریخچه بورس
اندیشهی ایجاد سرمایه گذاری در بورس زمانی شکل گرفت که عدهای از بازرگانان اروپایی در فعالیتهای تجاری خود ضرر کردند، در نتیجه به فکر راه حلی افتادند تا به وسیلهی آن بتوانند جلوی این زیان را بگیرند و یا آن را به حداقل برسانند. بنابراین عدهای از بازرگانان عدهای را در فعالیتهای خود شریک کردند تا با این روش سود و ضرر احتمالی را با آنها تقسیم کنند. این تجربه موفقیتآمیز بود زیرا به تدریج هر تاجری سعی میکرد تا فعالیتهای تجاری خود را با این روش ادامه دهد. به ویژه که این روش برای اشخاصی که کارهای بزرگ اقتصادی انجام میدادند بسیار مطلوبتر بود.
کم کم این تجربه قانونمند شد و به تشکیل شرکتهای سهامی تبدیل گردید. اولین تجربه، مربوط به تشکیل یک شرکت سهامی در کشور روسیه بود که در سال ۱۳۵۳ میلادی تصمیم گرفت کالاهایی را بدون این که آفریقا را دور بزند، از شمال اروپا به شرق آسیا و چین ببرد که احتمال ضرر زیادی در آن بود. برای انجام این کار عدهای از تجار سرمایه لازم را فراهم کردند و هر کس نسبت به سرمایه خود در سود و زیان شرکت شریک شد و این کار با موفقیت انجام گرفت.
بعدها با گسترش مبادلات در اروپا به سرمایههای بیشتر و شرکای زیادتری نیاز شد. برای این کار نیاز به مراکزی بود تا بتواند میان سرمایهگذاران و سرمایهپذیران رابطه ایجاد کند. این مراکز تأسیس شدند و بورس نام گرفتند. اولین بورس دنیا در قرن هفدهم میلادی در شهر آمستردام هلند تشکیل شد و امروز اکثر کشورهای جهان دارای بازار بورس هستند. در ایران در سال ۱۳۴۱، کمیسیونی در وزارت بازرگانی و با حضور نمایندگان وزارت دارایی، وزارت بازرگانی و بانک توسعه صنعتی و معدنی ایران تشکیل و موافقتنامه اولیه تأسیس بورس سهام در این کمیسیون، تنظیم شد. در پانزدهم بهمنماه سال ۱۳۴۶، بورس اوراق بهادار تهران با انجام چندین معامله بر روی سهام بانک توسعه صنعتی و معدنی که بزرگترین مجتمع واحدهای تولیدی و اقتصادی در آن تاریخ به شمار میرفت، بهطور رسمـی فعالیت خود را شروع کـرد.
انواع روشهای سرمایه گذاری در بورس
سرمایه گذاری مستقیم در بورس
سرمایه گذاری در بورس به صورت مستقیم یعنی سرمایهگذار با افتتاح حساب نزد کارگزاریها به صورت مستقیم اقدام به خرید و فروش سهم کند. در سرمایهگذاری مستقیم شما با مراجعه به صورت تلفنی و یا از طریق اینترنت میتوانید ضمن رصد بازار اقدام به خرید و فروش سهام شرکتهای حاضر در بورس کنید. برای این روش حرفهای بودن در بازار سرمایه و آشنایی کافی با ساز و کار بورس و ابزارهای معاملهگری الزامی است. اشخاص غیرحرفهای نباید در سرمایهگذاری مستقیم سرمایهگذاری کنند زیرا، ریسک و چالشهای حضور در بورس را بیشتر میکند.
سرمایه گذاری غیر مستقیم در بورس
سرمایه گذاری در بورس به صورت غیر مستقیم به این معنا است که به جای اینکه خودمان مستقیماً به خرید و فروش سهام بپردازیم، بازار را رصد کنیم و همه چیز را مورد بررسی مداوم قرار دهیم، به افراد آگاه و متخصصی مراجعه میکنیم. این افراد متخصص به ما کمک میکنند، سرمایه خود را در زمینههای مختلف سرمایهگذاری به کار بگیریم. انجام سرمایهگذاری با واسطه در بورس، به کسانی که زمان و وقت کافی برای آموختن اصول سرمایهگذاری و روشهای سرمایه گذاری در بورس ندارند، در رسیدن به سود و درآمدی مناسب کمک فراوانی میکند. اینگونه با اتکا به افراد ماهر در بورس، ریسک سرمایهگذاری نیز کاهش پیدا میکند.
کسب درآمد از بورس
میزان کسب درآمد از بورس به عوامل زیادی مثل میزان دانش، عمق مهارت، تجربه عملی، آموزش مستمر و بزرگی سرمایه بستگی دارد. کسب درآمد از بورس همیشه با خطر ریسک همراه بوده است و راهی برای دور زدن آن وجود ندارد.
در حقیقت، بورس ایران محدودیتی معقول برای افزایش و کاهش قیمت در نظر گرفته است. یعنی اگر شما امروز سهمی را بخرید به هیچ وجه، قیمت آن سهم در روز بعدی نصف یا دو برابر نمیشود. تمام سهمها در بازار بورس، یک دامنه نوسان دارند.
- از مزایای بازار بورس این است که شما میتوانید با هر میزان سرمایه اولیه در بازار فعالیت کرده و سرمایهگذاری در بورس را شروع کنید. علاوه بر این میتوانید هر روز در سایت کارگزاری خود سود و زیانتان را مشاهده کرده و از طریق سیستم معاملات آنلایندر لحظه، سهم دلخواه خود را بخرید یا سهمهای خودتان را به فروش برسانید.
- از تصمیمگیری هیجانزده اجتناب کنید. در بازار سرمایه لازم است هیجانی تصمیم نگیرید و حساب شده عمل کنید به خصوص در انتهای روند، محتاط باشید.
- تصمیم گیرنده نهایی خودتان باشید. برای کسب درآمد مناسب از بورس با مطالعه شخصی، رصد کردن شرکتها و حضور در دورههای آموزشی مناسب، تصمیمات درستی در خریدن یا نخریدن یک سهم بگیرید.
- در ابتدای ورود به بازار سرمایه با سرمایهای اندک کار را شروع کنید. توصیه میشود در ابتدای راه کسب درآمد از بورس، رقمی به ارزش ۱ تا ۲ میلیون تومان خرید کنید. چون به این ترتیب و با توجه به محدوده تغییر قیمت ۵%، ضرر احتمالی، مقدار تکاندهندهای نخواهد بود.
- وقتی تازه وارد بازار بورس شدید، سعی کنید که تنوع سبد سهامتان را زیاد نکنید و آن را در حد معقول نگه دارید. چون در ابتدای کار، میزان سرمایه شما کم است و پراکندگی در خرید سهام میتواند از سود شما کم کند.
هلدینگ دانش بنیان آریانا می تواند گزینه مناسبی برای مشاوره سرمایه گذاری در بورس به شما عزیزان باشد همچنین بستر میز رشد با برگزاری وبینارهای آموزش بورس و سرمایه گذاری در آن برای کسانی که می خواهند وارد این حوزه شوند مناسب می باشد.