هلدینگ دانش بنیان آریانا
بعضی خصوصیات کارآفرین موفق، مربوط به شخصیت او است مانند مهارت حل مسئله و تصمیمگیری یا مدیریت ریسک. برخی دیگر مربوط به نحوه مدیریت و دانش فنی است. کارآفرین موفق فردی خودساخته است و انگیزه درونی دارد که او را به سوی سعی و تلاش بیشتر سوق میدهد.
کارآفرینان موفق در یک چیز مشترکند و آن، رویاپردازی و قبول مسئولیت برای به حقیقت پیوستن رویایشان است. کارآفرینی ذاتی نیست بلکه نظمی است که برای رسیدن به اهداف کاری بر خود متحمل میکنید. در کسب و کار اگر به دنبال یادگیری و آموختن بیشتر نباشید نمیتوانید به یک کارآفرین موفق تبدیل شوید.
در این مطلب ویژگیهای کارآفرینان موفق در 24 مورد آورده شده است:
کاری را انجام دهید که عاشقش هستید
از خود بپرسید “من برای چه کاری ساخته شدهام؟”. علاقه به کارتان موجب میشود سریعتر به موفقیت شغلی و ثروت برسید. داشتن شغل مورد علاقه احساس مفید بودن به شما میدهد.
کارتان را جدی بگیرید
برای پیشرفت مستمر باید کارتان را در الویتهای زندگی خود قرار دهید. با دید بلندمدت و تصمیمات آگاهانه، نه لحظهای، رو به جلو حرکت کنید. جدیت در کار است که تفاوت بین کارآفرین موفق و ناموفق را مشخص میکند.
برنامهریزی داشته باشید
یک کارآفرین، باید برنامهریزی بلندمدت و کوتاهمدت برای کسبوکارش داشته باشد. برای موفقیت در بازار رقابتی امروز باید بدانید که میخواهید چه انجام دهید. داشتن اهداف شفاف است که به شما انگیزه ادامه کار را میدهد. مزیت دیگر برنامه ریزی این است که به آسانی میتوانید میزان موفقیت در اجرای برنامهها را ارزیابی کنید.
مدیریت مالی را یاد بگیرید
شاید نیازی نداشته باشید که کلیه امور مالی را خودتان مدیریت کنید اما به عنوان مرکز و محور یک کسب و کار باید دانش مالی خود را در حد نیاز بالا ببرید. به هر حال همه امور کارتان به نحوی به مسائل مالی مرتبط است. آشنایی با امور مالی کارتان به این دلیل حائز اهمیت است که منجر به تصمیمگیریهای مالی بهتر میشود.
فروش حرفه ای را یاد بگیرید
هر نوع خدمات یا کالایی داشته باشید به موازات آن نحوه فروش و بازاریابی آن را بیاموزید. محصول و خدمات با کیفیت بدون بازاریابی و فروش حرفهای به جایی نمیرسد. همیشه به دنبال فراگیری تکنیکهای فروش حرفهای باشید.
مشتری مدار باشید
هیچ تجارتی بدون شناخت مشتریان و حفظ وفاداری آنها موفق نمیشود. این نکته در مورد کسبوکارهای نوپا تا تجارتهای بزرگ صادق است. پیشرفت کسب و کار با مشتری مداری امکانپذیر میشود. مشتری مداری بهترین راه افزایش فروش و رشد کسب و کار است.
مشتریهایتان را بشناسید
بدانید مشتریهای شما چه کسانی هستند، بیشتر شامل چه قشری میشوند و از شما چه انتظاراتی دارند. در حالت کلی با سه روش میتوان مشتریان را شناخت:
جمعیت شناختی: محل زندگی، سن، جنس، میزان درآمد، شغل (مشتریان چه کسانی هستند)
روانشناختی: ارزشها، علایق و شخصیت (چرا آنها محصول خاصی را خریداری میکنند)
رفتارشناسی: ویژگیهای رفتاری (چه رفتاری از آنها در مقابل یک برند سر میزند)
حامی خود باشید
در کارآفرینی بهترین فردی باشید که به خودش انگیزه رشد و پیشرفت میدهد. خودانگیزشی در کارافرینی مهارتی ضروری است. روشهایی را برای افزایش انگیزه خود بیابید. داشتن اهداف مشخص، گفتگوی مثبت درونی، توجه به پیشرفتهای حال حاضر، روشهایی ساده برای بوجود آمدن انگیزه هستند.
یک تصویر ذهنی مثبت از تجارت خود داشته باشید
از حال و آینده تجارت خود تصویر ذهنی مثبت داشته باشید تا بر روی عملکرد شما اثرگذار باشد. در هر صورت باید بدانید که چه کاری انجام میدهید و میخواهید به کجا بروید. قبل از اینکه عملی از شما سر بزند فکری وجود داشته است. با ذهنیت مثبت بر روی عملکرد خود تاثیر بگذارید تا کیفیت کار بالا برود.
یک تیم عالی بسازید
موفقیت یک کسب و کار بیشتر از چیزی که تصور میشود به اشخاصی که آن را اداره میکنند بستگی دارد. اینکه یک فرد چقدر با اصول مدیریت آشنا است، اعضای گروه چقدر خلاقیت دارند، چه اندازه انگیزه و پشتکار برای ادامه کار هست و چقدر روحیه کار گروهی بینشان دیده میشود بسیار اهمیت دارد.
با فناوری روز آشنا شوید
در دنیای پرشتاب امروز خود را با تکنولوژیهای روز آشنا کنید در غیر این صورت پیشرفت نخواهید کرد. اکثر فناوریها موجب افزایش سرعت ارائه خدمات، کم شدن هزینهها و بهبود روند انجام کارها میشوند.
خود را به عنوان یک متخصص به دیگران بشناسانید
اگر در کار خود یک فرد آگاه و خبره هستید چه ایرادی دارد که دیگران این را بدانند تا اعتماد بیشتری به شما داشته باشند. تنها راهی که دیگران متوجه شوند شما یک فرد متخصص هستید چیست؟
تنها راه این است که خودتان به آنها بگویید. بهترین راه گفتن، از طریق آموزش است. قسمتی از دانش خود را به طور رایگان در قالب مقاله و توضیحات کاربردی در اختیارشان بگذارید.
روی خودتان سرمایه گذاری کنید
پیوسته به دنبال راهکارهایی برای بهبود و رشد کسب و کار باشید. یاد بگیرید و باز هم یاد بگیرید و بدانید که باعث پیشرفت و ترقی شما و کارتان خواهد شد.
یادگیری باعث پویایی ذهن میشود. یادگیری بیشتر شور و علاقه شما به پیشرفت را افزایش میدهد.
نسبت به رقبا مزیتی داشته باشید
فکر کنید که شما چه مزیت رقابتی نسبت به رقبا دارید یا می توانید داشته باشید. لزومی ندارد این مزیت بسیار بزرگ و چشمگیر باشد اما باید در چشم مشتری ارزشمند جلوه کند. یک راه عملی، استفاده از ضعف رقبا به عنوان مزیت رقابتی است.
اگر محصولی تولید میکنید ارسال سریعتر محصول یک مزیت رقابتی است. شاید رقیبان محتوای مناسبی در اختیار مشتریان قرار نمیدهد. از این فرصت استفاده کنید و با تولید محتوای کاربردی خود را برای آنها آشنا و قابل اعتماد کنید.
در دسترس باشید
به عنوان یک فرد کارآمد در قلمرو کسب و کارتان همیشه حضور داشته باشید و اجازه دهید دیگران نیز این را بدانند. اگر آنها احساس کنند که یک فرد متعهد، آماده و پرانرژی در حوزه کاری خود هستید انتخاب شماره یک آنها خواهید بود.
آوازه خوبی از برندتان بسازید
بگذارید دیگران هر زمان نام برند شما را شنیدند یا آن را دیدند احساس و تصویر خوبی در ذهنشان نقش ببندد. مشتریان به آگاهی نیاز دارند. وقتی با برند شما آشنا باشند موقع خرید احساس ریسک نمیکنند. برند به کسب و کار شما هویت میبخشد.
در جریان کلیه امور تجارت خود باشید
تصمیم گیری به زبان ساده یعنی انتخاب یک راه از بین راههای موجود برای تحقق اهداف سازمانی. تصمیمگیری جزو اساسی وظایف مدیریت است و تصمیمات درست نیاز به دیدی همهجانبه دارد.
یک کارآفرین موفق باید به امور سازمان و رویدادهای حوزه کاری خود تسلط داشته باشد تا بتواند تصمیمات بهتری برای آینده کاریاش اتخاذ کند.
مزایای کالا و خدماتتان را بفروشید
هیچ مشتری کالای شما را به صرف اینکه شما میگویید خوب است نمیخرد. مشتری هنگامی هزینهای را میپردازد که احساس کند خدمات شما امتیازاتی را که میخواهد به او میدهد.
توجه بازار را به کسب و کار خود جلب کنید
خوب کار کنید و صداقت کاری را در کسب و کار فراموش نکنید. برای اینکه اشخاص بیشتری شما را بشناسند بسته به نوع کار روشهایی را انتخاب کنید.
ساخت ویدئوهای کوتاه و تولید محتوا یک روش بسیار کارامد بازاریابی محتوا برای آگاهی مشتریان بالقوه است. فعالیت هدفمند در شبکههای اجتماعی راهکار دیگر جلب افراد بیشتر است.
محل کارتان را برای موفقیت طراحی کنید
دکوراسیون محل کار روی راندمان کاری تاثیر زیادی دارد حتی اگر به آن آگاه نباشند. در محل کار سادگی را رعایت کنید. نور و فضای کافی برای فعالیت به قدر کافی وجود داشته باشد. به رنگهایی که برای محیط کار انتخاب میکنید نیز دقت کنید تا متناسب با نوع فعالیت و روحیه افراد باشد.
هنر مذاکره را بیاموزید
بخش زیادی از کار شما در سِمَت یک کارآفرین، مذاکره و گفتگو با مشتریان و کارمندان است. نمیتوان با همه به یک شکل مذاکره کرد و انتطار نتایج دلخواه داشت.
هنر مذاکره مهارتی اکتسابی است که میتوانید با آموختن فنون مذاکره آن را بهبود بخشید. مذاکره از اصول اولیه ارتباط سازنده و رسیدن به توافق دو طرفه است.
به خودتان استراحت بدهید
با کار کردن بیش از حد به جایی نمیرسید. ساعات یا روزهایی را برای استراحت و بازگشت مجدد به کار در نظر بگیرید.
منظم و سازمانیافته باشید
مسئولیت پذیر باشید. خود را متعهد به انجام کارهایی کنید که زندگی شما را تغییر میدهد. انضباط شخصی از مهمترین عوامل افزایش بهرهوری فردی و سازمانی است. فاصله بین شما و موفقیت شغلیتان در انضباط شخصی نهفته است.
همه وظایف را خودتان انجام ندهید
اگر قرار باشد که تمام کارها را خودتان انجام دهید و در جزئیات هر کاری غرق شوید نقشه راه را از دست میدهید. یکی از مهارتهای کارآفرینی این است که بداند تقسیم وظایف را چگونه به درستی انجام دهد.
جهت آموزش کارآفرینی و اشتغال می توانید از پست های آموزشی در هلدینگ دانش بنیان آریانا استفاده کنید و همچنین برای یادگیری بیشتر از وبینارهایی که در میز رشد برگزار می شود کمک بگیرید.