هلدینگ دانش بنیان آریانا
دنیای استارتاپ پر شده از کسانی که میخواهند و سعی میکنند اما در پیشبرد استارتاپ خود موفق نیستند. علت اصلی آن، این واقعیت است که اکثر کارآفرینان نمیدانند چطور کسب و کار خود را از نقطه آ (یعنی ایده ناب درون ذهن کارآفرین) به نقطه ب (یعنی جایگاهی که کسب و کار تثبیت شده است و درآمدزایی دارد) برسانند. به زبان سادهتر نمیدانند که در ساخت استارتاپ چه نکاتی را باید در نظر داشته باشند و چگونه استارتاپ بسازند. از نظر استراتژیکی، یکی از بهترین راههای ساختن یک کسب و کار این است که ایده خود را به سرعت به یک کسب و کار در بازار تبدیل کنید، چون تاخیر سبب از بین رفتن ایده میشود. سرعت عمل موجب میشود تا ایده شما در انحصار شما بماند. در این مقاله ۱۰ نکته برای اینکه بتوانید استارتاپ خود را سریعتر بسازید معرفی میکنیم، همچنین میآموزید موقع ساخت استارتاپ چه مواردی را باید رعایت کنید و چگونه میتوانید استارتاپ بسازید.
سریعتر شروع کنید.
اولین گام در ساخت استارتاپ این است که فقط اقدام به شروع کنید. تجربه نشان میدهد که یک شروع سریعتر، بهتر از یک شروع صحیح است. اگر آغازی نداشته باشید، اتفاقی هم نخواهد افتاد. بنابراین از آنچه مانع شما است یا شما را به تاخیر میاندازد پرهیز کنید و به سرعت کار را شروع کنید! هیچ چیز نمیتواند مانع شروع یک استارتاپ شود مگر خود شما. پس اولین قدم لازم را سریعتر بردارید.
همه چیز را بفروشید.
از دیگر نکات مربوط به راهاندازی استارتاپ این است که بعضی کارآفرینان دقیقاً میدانند که چه میخواهند بفروشند و بعضی دیگر از کارآفرینان هم وجود دارند که حتی نمیدانند چه خواهند فروخت. آنها فقط میخواهند چیزی را بفروشند. پیشنهاد ما این است: هر چه در چنته دارید را بفروشید! بسیاری از بهترین کارآفرینان جهان چیز جدید و تازهای نمیفروشند. تنها کاری که انجام میدهند این است که آن را متفاوت و بهتر میفروشند:
- سام والتون (والمارت) چیزی را میفروشد که میتوان در تمامی فروشگاهها و خرازیها پیدا کرد.
- تد ترنر فقط برنامههای تلویزیونی و تبلیغات میفروشد.
- هاوارد شولتز قهوه میفروخت.
- وارن بافت مشغول خرید و فروش سهام دیگران بود.
کارآفرینی همیشه به معنی نوآوری نیست. حتی میتوانید محصول تولید شده توسط شخص دیگری را گرفته و بفروشید.
کارمندان دورکار استخدام کنید.
با بکارگیری افراد دور کار و متعهد میتوانید در استارتاپ خود موفق شوید. اگر میخواهید بهترین و ارزانترین نیروی کار را پیدا کنید، ممکن است آن نیروی کار در نزدیکی شما نباشد. بنابراین از استخدام کارمندان دورکار نترسید.
قراردادی استخدام کنید.
استخدام کارکنان ثابت میتواند مسئولیت و بار کاری زیادی بر دوش کارفرما بگذارد. در واقع میتواند پروسه شروع استارتاپ را به شدت کند کند. به علاوه، افراد کمی هستند که میخواهند در یک استارتاپ نوپا استخدام کامل شوند. به جای اینکه کارمندان ثابتی داشته باشید، کارها را به صورت قراردادی انجام دهید و کارکنان قراردادی داشته باشید. در حقیقت شما به استعدادهایی نیاز دارید تا کارها را برای شما انجام دهند. بنابراین نیازی نیست که کارمندان ثابتی داشته باشید و مسئولیتها و مشکلات داشتن کارکنان ثابت مانع از پیشرفت و سرعت عمل انجام کارها شود.
نظر و نصیحت یک شخص را بشنوید و بخواهید تا آن را انجام دهد.
زمانی که میخواهید یک استارتاپ بسازید، به طور دقیق پاسخ همه پرسشها را نمیدانید. برای پیدا کردن جواب از یک صاحبنظر یا یک وکیل سرشناس کمک بگیرید. وقتی با مشکلی مواجه میشوید که جواب و راهحلش را نمیدانید، فردی را بیابید که پاسخ را میداند. سپس وقتی او به شما توصیهای میکند، از خودش بخواهید تا آن را برای شما انجام دهد. کسب و کار شما به میزانی یاری، دانش و مهارت حرفهای احتیاج دارد که زمان و توانایی کسب تمامشان را نخواهید داشت. بنابراین اشخاصی را بیابید که آنها را دارند و آن افراد را به خدمت بگیرید.
هم بنیان گذار پیدا کنید.
در ساخت استارتاپ شما نیاز به یک هم بنیان گذار دارید تا از مهارتهای او استفاده کنید. سرمایهگذاران تمایل بیشتری به سرمایهگذاری در شرکتهایی دارند که یک تیم آن را مدیریت میکند نه یک شخص تنها. حتی داشتن سه هم بنیان گذار نیز زیاده از حد نیست.
تمرکزتان فقط بر درآمد و پول نباشد.
نباید منبع و محل درآمد تنها نگرانی شما باشد. یک محصول یا خدمات خوب همیشه درآمدزا است. این یک حقیقت است. تمرکز بیش از حد بر پول میتواند کسب و کار شما را از موفقیت دور کند. این تمرکز کوتهبینانه میتواند تمرکز بر سرمایه گذاری، وام یا یک مدل قیمتدهی باشد. رشد و توسعه، مساوی با سرمایهگذاری و تامین بودجه نیست. رشد و توسعه به معنی تلاش، گذر از فراز و نشیبها، فروش و بازاریابی و چیزهایی غیر از صرف درآمد و پول و تامین بودجه است.
با افرادی کار کنید که شما را تا مرز چالشها ببرند.
یکی از دلایل اصلی موفقیت استیو جابز در تبدیل کردن Apple به یکی از نوآورترین و باارزشترین برندهای جهان این بود که کارمندانش را به چالش میکشید. رویکرد مدیریتی وی را از زبان خودش بشنوید: کار من این نیست که کارها را برای کارکنانم آسان بگیرم. کار من این است که آنها را بهتر کنم. کار من این است که چیزهای مختلف را از بخشهای مختلف شرکت به کنار یکدیگر جمع کنم و راه را هموار نمایم و منابع را به سمت پروژههای اصلی هدایت کنم. کار من این است که کارکنان بینظیرم را به مرز چالشها ببرم و آنها را بهتر و بهتر کنم و دیدگاه آنها را تهاجمیتر از توان فعلیشان کنم.
شاید استیو جابز در نظر اشخاص بسیاری، مهربان نبود. اما توانایی او این بود که میتوانست افراد را تبدیل به افرادی حتی بهتر از تصور خودشان کند. میتوانید چنین مهارتی را در یک همبنیان گذار ، یک دوست، یا یک کارفرما بیابید. مهم این است که همان میزان انتظار را از تیم خود داشته باشید. این جمله استیو جابز را به یاد داشته باشید: با داشتن انتظار انجام بهترین کارها، میتوانید کارکنانتان را وادار به خلق بهترین کارها کنید.
با مشتریان بالقوه تماس بگیرید.
استارتاپ صرفاً چیزی درون ذهن کارآفرین نیست. بلکه چیزی است که باید در میدان دید مخاطبان اصلی و مشتریان بالقوه باشد. اگر افرادی وجود دارند که محصولات یا خدمات شما را خواهند خرید، باید تا میتوانید آنها را بهتر بشناسید و درباره آنها اطلاعات به دست آورید. موفقیت یا عدم موفقیت کسب و کار شما در گرو رغبت و پذیرندگی آنها نسبت به محصولات و خدمات شما است. هر چه مشتریان خود را سریعتر و بهتر بشناسید، بهتر میتوانید به آنها خدمت کنید و آنها را مجذوب کسب و کار خود نمایید.
زمان و پول کافی برای بازاریابی اختصاص دهید.
اگر میخواهید در ساخت استارتاپ خود موفق شوید و بدانید که چگونه استارتاپ راهاندازی کنید باید این نکته را در نظر داشته باشید که بازاریابی یکی از اصلیترین کارهای یک کسب و کار است. هنگامی که محصول یا خدمات خود را بازاریابی میکنید، در حقیقت آن را مقابل چشمان اشخاصی میگذارید که شاید آن را واقعا خریداری کنند. بازاریابی به معنی هدر دادن زمان نیست. بازاریابی یکی از بهترین سرمایهگذاریهایی است که میتوانید بر روی کسب و کار خود انجام دهید.
برای اینکه یک استارتاپ موفق داشته باشید می توانید به مقاله چگونه یک استارتاپ موفق داشته باشیم رجوع کنید. برای آموزش ساخت استارتاپ می توانید به وبینارهای داخل سایت میز رشد مراجعه فرمایید.