هلدینگ دانش بنیان آریانا
این روزها یکی از اصلیترین و جذابترین حوزههای کارآفرینی، استارتاپها یا کسب و کارهای نوپا هستند. اگر به این حوزه پرطرفدار علاقمند هستید و میخواهید به عنوان یک کارآفرین کمتجربه، یک استارت آپ موفق بسازید، باید با انواع استارتاپ آشنا شوید. کسب و کارهای نوپا بر اساس ماهیت فکری ایدهها و بنیانگذران آنها به انواع زیر تقسیم میشوند:
کسب و کار متناسب با سبک زندگی
این نوع از استارتاپ بر مبنای تجربیات و دانش فرد با درآمد کافی شکل میگیرد که عموما به صورت مجازی است. صاحبان این کسب و کار از سبک زندگی خود برای درآمدزایی بهره میگیرند، مانند خانمهایی که برای کسب درآمد از هنر آشپزی یا خیاطی خود در محل زندگیشان استفاده میکنند .
کسب و کارهای کوچک و سنتی
تعداد این نوع کسب و کار زیاد است اما میزان رشد و سودشان نسبت به سایر کسب و کارها کمتر میباشد. هدف موسسان کسب و کارهای سنتی تنها داشتن درآمد است و به منظور شهرت یافتن اینکار را انجام نمیدهند. به طور معمول سرمایه این استارتاپها با پس انداز و وامهای بانکی فراهم میشود. شرکت بیمه، دفترهای خدماتی، نجاری نمونههایی از کسب و کارهای سنتی هستند.
کسب و کار خانوادگی یا کوچک
این دسته از انواع استارتاپ ، کسب و کارهایی هستند که توسط اعضای یک خانواده ایجاد میشوند و در مقیاس کوچک و با درآمد اندک به فعالیتشان ادامه میدهند و معمولا کمتر توسعه پیدا میکنند. مسائل مالی کسب و کارهای خانوادگی، یکی از چالشهای مهم این نوع استارتاپ است که در صورت نیاز به سرمایههای کم، بوسیله خانواده یا صاحب آن تامین مالی میشوند.
کسب و کارهایی با سرمایهگذاری شخصی
کسب و کارهایی از انواع استارتاپ هستند که در آن با استفاده از سرمایه شخصی، اعتبار و دارایی یک فرد بدون کمک از سرمایهگذاران دیگر، هزینه استارتاپ تامین میشود. البته هنگامیکه این استارتاپ توسعه یابد میتواند از سرمایه خارجی استفاده کند. همچنین در آن کارآفرینان در صورتی که منابع مالی خود را از راه فروش سهام بدست نیاورند میتوانند کنترل کار خود را داشته باشند.
استارتاپ با فروش سریع
یکی از انواع استارتاپ ، استارتاپ با فروش سریع هستند که هدفشان راهاندازی یک کسب و کار چند میلیاردی نیست، بلکه مسئولیت آنها فروش استارتاپهای کوچک به شرکتهای بزرگ با قیمتهای پایین است. به همین دلیل این کسب و کارها به صورت یک بازار هدف کوچک ولی تعریف شده و مشخص راهاندازی میشوند و برای کسب درآمد سریع یک مدل تجاری موفق را به کار میبرند.
شرکتهای بزرگ این استارتاپهای کوچک را میخرند تا بدون آسیب رساندن به سرمایههای خود، ایدههایشان را به طور موقت از طریق مدلهای تجاری این استارت آپها تست کنند و در نهایت به یک مدل کسب و کار مقیاسپذیر و موفق دست پیدا کنند.
استارتاپهای مقیاسپذیر و مبتنی بر سرمایهگذاری خارجی
سرمایهگذاران این استارتاپ بر این باورند که ایده آنها دنیا را متحول خواهد کرد. اجرای این ایده به سرمایه زیادی نیاز دارد. برخلاف کسب و کارهای کوچک و سنتی هدف این نوع از کارآفرینان رسیدن به شهرت جهانی و سود مالی زیاد است. آنها ریسک پذیر هستند و برای رسیدن به هدف خود حاضرند سرمایه زیادی را به مخاطره بیندازند و نیروی موفق را جذب کار خود میکنند .
استارتاپ شرکتهای بزرگ
استارتاپ شرکتهای بزرگ مانند Android وGoogle،از انواع استارتاپ هایی هستند که توسط شرکتهای بزرگ برای تولید محصولی جدید برای مشتریان جدید یا مشتریان فعلی راهاندازی میشوند. تغییر در فنآوریهای جدید، سلیقه مشتریان، قوانین، رقبای نوپا و … میتواند شرکتهای بزرگ را برای ارائه نوآوریهای تازه تحت فشار قرار دهد و سبب ایجاد این نوع از استارتاپها شود.
استارتاپ اجتماعی
این استارتاپها در مقایسه با استارتاپهای مقیاسپذیر هدفشان کسب درآمد نیست و از راه دریافت کمکها و هدایای مردمی و دولتی هزینههای خود را تامین میکنند مثل بعضی از موسسات خیریه.
برای آشنایی با مفاهیم استارتاپ مقاله چگونگی راهاندازی استارتاپ را بخوانید و همچنین جهت آموزشهای بیشتر میتوانید به وبینارهای میز رشد مراجعه کنید.