هلدینگ دانش بنیان آریانا

بازاریابی شبکه های اجتماعی بازگشت به وبلاگ

آموزش بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

share

28 مهر, 1399

در این نوشتار به بررسی یکی دیگر از روش‌های دیجیتال مارکتینگ به نام بازاریابی شبکه‌های اجتماعی یا بازاریابی رسانه‌های اجتماعی یا SMM می‌پردازیم.

مفهوم بازاریابی شبکه‌های اجتماعی چیست؟

با توجه به گسترش فضای رسانه‌های اجتماعی و استفاده روزافزون از پلتفرم‌های گوناگون آن مثل لینکدین، فیسبوک، اینستاگرام، توییتر و …، قطعا بارها اصطلاح بازاریابی شبکه‌های اجتماعی را شنیده‌اید. SMM، یک نوع از بازاریابی اینترنتی است که در آن از شبکه‌های اجتماعی به عنوان ابزاری جهت بازاریابی در فضای وب استفاده می‌شود. هدف از بازاریابی رسانه‌های اجتماعی تولید محتوایی است که کاربر آن را در رسانه‌های اجتماعی برای کمک برای شناساندن برند کسب و کار شما، منتشر می‌کند. در این نوع بازاریابی می‌توان گفت کسب و کارها در زمان بسیار کوتاهی می‌توانند به مشتریان جدیدی دست پیدا کنند.

یکی از اصلی‌ترین بخش‌های SMM ، بهینه‌سازی شبکه‌های اجتماعی(SMO) است. مانند بهینه‌سازی موتورهای جستجو(SEO)، بهینه‌سازی شبکه‌های اجتماعی نیز یک استراتژی برای هدایت کردن کاربران جدید به سمت وب‌سایت‌ها است، که به دو روش انجام می‌شود یا از طریق اضافه کردن لینک‌های رسانه‌های اجتماعی به محتوا مثل RSS و یا از طریق افزایش فعالیت در رسانه‌های اجتماعی مانند ایجاد پست‌های توییتری، بروز رسانی محتوای مقالات و ….

آیا به بازاریابی شبکه‌های اجتماعی نیاز است؟

هزینه مارکتینگ در رسانه‌های اجتماعی نسبت به دیگر روش‌های دیجیتال مارکتینگ بیشتر است. بنابراین در شروع باید بررسی کنید که آیا واقعاً به SMM نیاز دارید؟ با وجود حجم بالای مخاطبان در رسانه‌های اجتماعی مختلف، برخی کسب‌وکارها از بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی استفاده نمی‌کنند، اما در کسب‌وکار خود موفق هستند. ابتدا باید انتظار خود از SMM را برای کسب‌وکارتان معلوم کنید و بعد از آن استفاده کنید. به‌طور کلی می‌توان گفت که کسب‌وکارهای زیر به استراتژی SMM نیاز دارند:

  • برندهای معروف
  • محصولات مربوط به ورزش، سلامت و زیبایی
  • محصولات مربوط به کودکان
  • کالاهای لوکس
  • فروشگاه‌های بزرگ آنلاین
  • و کسانی که قصد سرمایه‌گذاری زیادی در تبلیغات دارند.

دیجیتال مارکتینگ

بهترین تکنیک‌ها برای بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

برای داشتن کمپینی موفق در رسانه‌های اجتماعی علاوه بر داشتن یک استراتژی مناسب شبکه‌های اجتماعی، باید تکنیک‌هایی را در این زمینه مد نظر داشته باشید. در ادامه ۶ تکنیک موثر در شبکه‌های اجتماعی را معرفی می‌کنیم:

۱اهداف خود را بیان کنید.

در استفاده از رسانه‌های اجتماعی داشتن یک برنامه کامل و منظم از هدف مورد نظرتان،ضروری است. با اینکار تلاش‌هایتان برای رسیدن به یک بازاریابی موفق به درستی انجام می‌شود. اگر اهداف‌ خود را براساس سایتbloggingwizard  بنویسید، حدود ۳۰ درصد به موفقیت شما در کسب و کارتان اضافه خواهد شد.

۲مخاطبین هدفتان را شناسایی کنید.

ارتباط با مشتریان یکی از اصلی‌ترین نیازهای بازاریابی است که برای این منظور لازم است مشتریان خود را بشناسید، با کمک روش‌های زیر می‌توانید به مخاطبین هدفتان نزدیک شوید و آنها را شناسایی کنید:

  • موقعیت جغرافیایی مخاطبین را در نظر داشته باشید.
  • در تالارهای گفتگو با مخاطبین خود مکالمه کنید.
  • به کامنت‌های بلاگ‌ها پاسخ دهید و در بلاگ‌هایی که مخاطبین هدفتان به شما نزدیک است کامنت بگذارید.
  • تمام کامنت‌ها و سوالات را در رسانه‌های اجتماعی پاسخ دهید.
  • از ابزارهای آنالیز شبکه‌های اجتماعی برای گرفتن بازخورد استفاده کنید.

۳-از کارهایی که رقیبانتان می‌کنند با خبر باشید.

قبل از آنکه بخواهید برای رسانه‌های اجتماعی تولید محتوا کنید بهتر است بدانید که رقیبانتان مشغول چه کاری هستند. در نظر داشتن اینکه رقیبان شما کجا هستند این دید را به شما می‌دهد که بتوانید استراتژی مناسب برای بازاریابی شبکه‌های اجتماعی‌تان داشته باشید. هدف در اینجا این نیست که ایده رقیبان‌تان را بدزدید و یا کپی کنید بلکه باید از آنها در بهبود استراتژی خود کمک بگیرید.

۴برای داشتن محتوای مناسب برنامه‌ریزی کنید.

بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی حول محور محتوای مناسب می‌چرخد، به همین دلیل شما باید ایده عالی بر مبنای نیاز کسب و کارتان برای منتشر کردن مطالب داشته باشید. محتوای شما نباید خیلی جنبه تبلیغاتی داشته باشد و نه خیلی غیر‌مرتبط با برند‌تان باشد چون در این صورت تعداد کسانی که شما را آنفالو میکنند بیشتر خواهد شد.

۵ برای تولید پست‌ها زمان مناسب در نظر بگیرید.

انتشار به موقع پست‌ها در رسانه‌های اجتماعی می‌تواند به کاربران حس اعتماد و احترام دهد. پس باید به این آگاهی برسید که چه زمانی برای انتشار پست مناسب است که بتوانید با کاربران تعامل داشته باشید.

۶به آنالیز و تحلیل کاربران بپردازید.

پس از ایجاد استراتژی مناسب بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی، برای موفق شدن کمپین‌هایتان در شبکه‌های اجتماعی بهتر است از ابزارهای تحلیلی برای آنالیز استراتژی‌ خود استفاده کنید که راحت‌تر بتوانید بازاریابی‌تان را بهبود بخشید.

بازاریابی دیجیتال

معایب بازاریابی شبکه‌های اجتماعی در ایران

با توجه به عدم محدودیت در استفاده از انواع کانال‌های رسانه‌های اجتماعی در همه دنیا، این نوع بازاریابی بسیار رایجتر از قبل مورد توجه قرار گرفته است اما در ایران به علت داشتن محدودیت‌هایی در استفاده از بعضی کانال‌های شبکه‌های اجتماعی مانند فیسبوک، توییتر، هنوز بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی در ایران به درستی انجام نمی‌شود و شاید به همین دلیل است که مشاغل برای کسب درآمد از فضای آنلاین به تبلیغات آنلاین مانند تبلیغات همسان، تبلیغات بنری، تبلیغات نمایشی و … روی می‌آورند.

میزان بودجه مورد نیاز برای حضور در شبکه‌های اجتماعی

قبل از اجرای SMM باید میزان بودجه‌ای که برای این کار در نظر گرفته‌اید را مشخص کنید. به یاد داشته باشید که حضور و فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و ترک ناگهانی آن‌ها کاری غیرحرفه‌ای است و به اعتبار شما لطمه خواهد شد. مخاطبان در چند ماه نخست، تنها با رسانه‌های شما درگیر می‌شوند و نمی‌توان از همان ابتدا انتظار سود زیاد داشت. سؤالی که پیش می‌آید این است که چقدر هزینه کنید تا SMM  بازدهی خوبی برای شما داشته باشد؟ جواب این سؤال برای هر کسب‌وکاری متفاوت است، اما به‌ طور کلی پیشنهاد می‌شود که ۲۵ درصد از کل هزینه‌ای که برای تبلیغات و سئو در نظر گرفته‌اید را برای بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی خرج کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید از مقاله آشنایی با دیجیتال مارکتینگ در هلدینگ دانش بنیان آریانا استفاده کنید و همچنین برای یادگیری بیشتر از وبینارهایی که در میز رشد برگزار می شود کمک بگیرید.

هلدینگ دانش بنیان آریانا